Stop de schendingen van de mensenrechten

Wie neemt het op voor de advocaten?

i-010-018.jpg
Demonstratie voor gerechtigheid. Advocaat B.Ramos werd op 6 november jl. vermoord, de vierendertigste sinds het aantreden van Duterte. (Foto: VivaSalud)

Redactie buitenland

Op 10 december is de dag van de mensenrechten. Helaas is echter in de Filippijnen iedere dag internationale aandacht nodig voor de schendingen van de mensenrechten.

De situatie is rechteloos. Op 6 november is advocaat Ben Ramos vermoord, de vierendertigste advocaat sinds het aantreden van president Duterte. Net als andere advocaten nam Ben het op voor mensen die werken aan sociale rechtvaardigheid. Er is reden om aan te nemen dat zijn dood hiermee verband houdt.

Hoeveel wegen moeten er bewandeld worden voordat er geen rechteloosheid meer is en er vrede zal zijn? De vredesbesprekingen zijn geruime tijd geleden door de Duterte regering stopgezet. Momenteel worden zelfs consultants voor de besprekingen van de oppositie gevangengenomen, terwijl zij officieel immuniteitsbescherming genieten onder wederzijds overeengekomen overeenkomsten.

De Nederlands-Filippijnse Solidariteitsbeweging wenst dat spoedig de mensenrechten worden gerespecteerd, de stem van de mensen die werken aan sociale rechtvaardigheid wordt gehoord en gerespecteerd, en dat de vredesbesprekingen worden hervat. Iedere steun vanuit de internationale gemeenschap om hierop aan te dringen is meer dan welkom.

Bronnen:

Ben Ramos, advocaat in dienst van de strijd van het Filippijnse volk: https://nl.vivasalud.be/news/ben-ramos-advocaat-dienst-van-de-strijd-van-het-filipijnse-volk.

Meer informatie over de Filippijnen: http://www.nefiso.nl.
"NFS" . Datum: 10-12-18

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019