Solidariteit met de jungen Welt

i-003-009.jpg

Redactie buitenland

De aanval door de Deutsche Post op het linkse Duitse dagblad jungen Welt moet worden gestopt. De persvrijheid moet worden verdedigd.

Het dagblad jungen Welt is de heersende klasse meer dan een doorn in het oog. Steeds wordt geprobeerd om het bestaan van de krant te ondergraven. Deze keer is het de Deutsche Post AG, die gebruikmakend van zijn monopoliepositie probeert de jungen Welt financieel te vernietigen. Tegengesteld aan de eerdere aankondiging om de verzendkosten voor de jungen Welt in 2019 met 2,8 procent te verhogen vordert de post plotseling een prijsverhoging van 28,5 procent en daarmee minstens 90.000 euro meer voor het lopende jaar. Deze manoeuvre betreft naast de jungen Welt maar weinig andere persagentschappen en lijkt daarmee speciaal gericht tegen de jungen Welt.

De partijleiding van de Duitse Communistische Partij (DKP) protesteert scherp tegen deze economische aanval op de persvrijheid en roept iedereen op ze te verdedigen. Het partijbestuur van de NCPN maakt zich ook zorgen over de toenemende verrechtsing van de media in Europa en verklaart zich solidair met de strijd voor het behoud van de linkse jounalistiek in Duitsland en elders.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019