Handen af van Venezuela!

i-011-021.jpg
Demonstratie voor Canadese ambassade. (Foto: Manifest\CA)
i-001-002.jpg
Vlaggen van Cuba en van de Bolivariaanse Republiek Venezuela

Tycho Bear

Op 14 mei namen NCPN en CJB deel aan een demonstratie bij de Canadese ambassade in Den Haag tegen de inmenging van de Verenigde Staten in Venezuela en de dreiging van een militaire interventie. Er zou namelijk op die dag aldaar een gesprek plaatsvinden tussen de reactionaire Venezolaanse oppositie en de Canadese ambassade.

De dreiging van zo'n interventie is nog steeds acuut. Guaidó, de tot voor kort onbekende marionet van de VS die zichzelf tot interim-president heeft uitgeroepen, zoekt bondgenoten om zijn couppoging te kunnen realiseren. Een couppoging die tot op heden volstrekt mislukte omdat een groot deel van de bevolking en het leger achter de legitiem verkozen regering blijft staan.

Gelukkig hebben we eraan kunnen bijdragen dat het overleg met de reactionaire oppositie niet is doorgegaan. De Canadese ambassadrice kwam wel naar buiten en is nog in gesprek gegaan met de demonstranten. Een sterk verhaal kon ze natuurlijk niet overbrengen. Ze zou zogenaamd voor vrede zijn, maar spreekt zich niet uit tegen de pogingen om de democratisch gekozen president Maduro af te zetten.

Tientallen demonstranten zijn na de succesvolle demonstratie nog iets gaan drinken en hebben samen nagedacht over verdere acties in solidariteit met het Venezolaanse volk en tegen een interventie. Het is belangrijk dat alle vredelievende mensen bewust zijn van alle leugens die er gedeeld worden door de burgerlijke media en hun handlangers. Er wordt intussen gewerkt aan een breed solidariteitsfront en iedere derde zaterdag vindt in Amsterdam bij het Amerikaanse consulaat een picket-line plaats.

De onrechtmatige sancties, die de VS hebben ingesteld om Venezuela economisch te blokkeren, moeten direct worden opgeheven. NCPN en CJB verdedigen het recht van ieder volk om zelf zijn toekomst te bepalen, zonder buitenlandse inmenging en interventie.


Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019