Solidariteitsbericht en felicitatie aan de PCV en JCV

i-002-008.jpg
Oproep voor internationale solidariteit met Venezuela, dat voortdurend ernstig bedreigd wordt door imperialistische agressie, met name van de VS. (Foto: Internet)

Beste kameraden,

De Nieuwe Communistische Partij van Nederland (NCPN) en de Communistische Jongerenbeweging van Nederland (CJB) feliciteren de Communistische Partij van Venezuela (PCV) met de resultaten van de parlementaire verkiezingen die plaatsvonden op 6 december. De PCV kreeg ruim 170.000 stemmen (2,73%), wat een aanzienlijke stijging is in vergelijking met de vorige verkiezingen, ondanks dat veel meer mensen niet zijn gaan stemmen (70%).

We veroordelen de censuur tegen de PCV en haar bondgenoten van het Populair Revolutionair Alternatief (APR) door de sociaaldemocratische PSUV-regering en de burgerlijke media gedurende de verkiezingscampagne. Ook veroordelen we de disproportionele toewijzing van zetels door de Nationale Kiescommissie, die slechts 1 (0,36%W) van de 277 zetels aan de PCV toewees, terwijl de PCV 2,73%W van de stemmen haalde.

De NCPN en CJB staan in volledige solidariteit met de bevolking van Venezuela, die niet alleen geconfronteerd wordt met de pandemie en de kapitalistische economische crisis, maar ook de economische blokkade en de schaamteloze inmenging in de interne aangelegenheden van Venezuela door de VS, EU en andere imperialistische machten. In het kader van de toenemende tegenstellingen tussen imperialistische machten, proberen zij controle te krijgen over grondstoffen en markten in Venezuela en Latijns-Amerika voor de belangen van hun monopolies.

We uiten onze solidariteit met de PCV en de Communistische Jeugd van Venezuela (JCV), die consequent de belangen en rechten van de werkende klasse van Venezuela vertegenwoordigen en verdedigen in de strijd voor een revolutionaire weg uit de kapitalistische crisis en imperialistische inmenging; in de strijd tegen de kapitalistische uitbuiting en voor het socialisme-communisme.

Kameraadschappelijk,

Internationaal Bureau NCPN/CJB

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019