Navo-provocaties richting Rusland

i-009-033.jpg
Militairen van het leger van Oekraïne, oefenen beschietingen in de Kherson regio op 2 juli jl. Dit machtsvertoon is onderdeel van de NAVO-oefening Sea Breeze in de Zwarte Zee. Dit trainen in NAVO-verband door het Oekraïense leger, samen met bataljons van openlijk fascistische 'vrijwilligers', is onderdeel van het EU-beleid om de oostgrens verder te militariseren. Niet alleen de Russische dreiging, die steeds weer door de Russische regering wordt bestreden als zou dat politiek doel zijn, is reden voor Sea Breeze. Naast dit 'excuus' van dreiging uit Rusland, is er ook sprake van een verdere integratie van NAVO-onderdelen in Frontex, het EU-apparaat dat vluchtelingen tegen moet houden in de Middellandse Zee en aan de grens met Turkije. (Foto: ZLV)
i-009-032.jpg
Twee marinefregatten in de haven van Hamburg zes jaren geleden, waarvan, op de achterkant gezien: het Nederlandse fregat HNMLS Evertsen, dat tijdens de NAVO-oefeningen Sea Breeze bewust de territoriale wateren rond de Krim invoer, om Rusland te provoceren. Het schip kreeg hierdoor te maken met aanvallen van Russische straaljagers die in de Nederlandse pers werden gepresenteerd als bewijs voor noodzaak de militaire aanwezigheid aan de oostgrens van de EU op te voeren. (Foto: ZLV)
©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019