Aankondigingen

Wandeltocht Oost-Groningen langs de vluchtroutes van de Rode Hulp

Afdeling Groningen van de CJB

CJB Groningen organiseert op 17 juni aanstaande in samenwerking met SDAJ Niedersachsen en het initiatief 'Fluchtwege 1933 - 1945' een informatieve wandeling langs de oude vluchtroutes in Duitsland en Oost-Groningen. Na de machtsovername van het nazi fascisme in Duitsland vluchtten veel Duitse kameraden naar Nederland waar zij opgevangen werden door de toenmalige CPN. Tijdens de wandeling zullen wij langs plekken komen waar Duitse antifascisten toendertijd de grens over zijn getrokken en zal er op een aantal momenten informatie worden gegeven over dit heldhaftige 'Rode Hulp' initiatief. Het zal een flinke wandeling worden, dus wees daar op voorbereid. Voor personen die minder goed ter been zijn is het eventueel mogelijk de tocht te fietsen, gelieve dit aan te geven bij aanmelding.

We vragen alle geïnteresseerden ons een bericht te sturen op het adres groningen@voorwaarts.net, verdere informatie zal later volgen via de mail.

Politiek café Keti Koti in Eindhoven

Afdeling Brabant van de CJB

Op 9 juli organiseert CJB-afdeling Noord-Brabant een politiek café omtrent Keti Koti. Deze zal plaatsvinden bij het Stroomhuis (Eindje 1, 5611 ZW) te Eindhoven om 14:00. Een spreker van de Commissie Antiracisme en Antifascisme zal het programma aansnijden. Het thema voor deze middag zal zijn: verzet tegen Slavernij. Dit onderwerp krijgt vaak weinig aandacht. Daarna is er onder het genot van een drankje gelegenheid voor vragen en discussie. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om kennis te maken met de CJB.

Meld je aan via brabant@voorwaarts.net en tot dan!


Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019