Alleen socialisme biedt bestaanszekerheid!

Kom naar de FNV-demonstratie zaterdag 4 november!

Vakbond FNV roept op voor een grote mars en verkiezingsdebat op zaterdag 4 november: de Dag van de Bestaanszekerheid. NCPN en CJB nemen deel aan de demonstratie met een eigen blok en een eigen boodschap: Alleen socialisme biedt bestaanszekerheid. Verkiezingen gaan ons niet redden. We moeten ons organiseren en tegenmacht van de arbeidersklasse opbouwen.

Het levenspeil van de arbeidersklasse daalt al decennia. Kapitalisme is sociale afbraak en uitbuiting. Dit is geen nieuw fenomeen van inflatie. Daarom strijden wij voor een nieuwe wereld, het socialisme-communisme. Kom naar de demonstratie en sluit je aan bij ons blok!

De mars start om 12 uur op de Dam in Amsterdam.

FNV organiseert gratis busvervoer, zie: www.fnv.nl/aanmelden/2023/11/verkiezingsdebat#/

Amsterdam – Thomas Sankara & Imperialisme

NCPN-afdeling Noord-Holland

Donderdag 19 oktober organiseert de NCPN Noord-Holland een screening van een documentaire over Thomas Sankara. Deze Burkinabese strijder voor de arbeidersklasse heeft dankzij populaire steun veel kunnen bereiken in Burkina Faso. Sankara was namelijk niet zomaar een revolutionair, hij was ook een communist. Hij wist dat hij niet kon vertrouwen op valse ‘steun’ vanuit Europa, maar hij zag juist dat de kracht ligt bij de werkende klasse. Daarom is hij tot vandaag de dag een inspiratie voor iedereen die gelooft in een wereld zonder uitbuiting, niet alleen voor de arbeiders in Afrika, maar ook voor die hier in Nederland.

Nadat we gezamenlijk de documentaire hebben bekeken gaan we met elkaar in gesprek. We zullen onder andere bespreken wat de nalatenschap van Sankara is, hoe hij zich verhoudt tot de anti-imperialistische strijd, en wat hij betekent voor vrouwenemancipatie. Maar je kan natuurlijk ook je eigen vragen of discussiepunten inbrengen!

De documentaire is in het Frans. Er zal ondertiteling zijn in Nederlands en Engels.

Inloop: 18:30

Aanvang: 19:00

Locatie: Haarlemmerweg 177H, Amsterdam

Dit evenement is gratis en open voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Afrika en de strijd tegen imperialisme. Aanmelden niet nodig!

Amsterdam – Presentatie en discussie over het openbaar vervoer

CJB-Afdeling Amsterdam

Het openbaar vervoer in Nederland wordt ieder jaar verder afgebroken. Doordat buslijnen verdwijnen, treinen bomvol zitten en de kaartjes steeds duurder worden is deze publieke dienst voor steeds minder mensen toegankelijk. Achterblijvende lonen en verschraalde arbeidsomstandigheden leidde vorig jaar tot stakingen bij veel vervoersbedrijven. Op hetzelfde moment zien we dat de NS de afgelopen jaren honderden miljoenen aan winst boekt. In deze presentatie bespreken we hoe 23 jaar marktwerking in het Nederlandse openbaar vervoer ons heeft geleid tot deze situatie, én hoe een socialistisch alternatief eruit kan zien. De presentatie inclusief discussie duurt ongeveer een uur, met achteraf ruimte om na te praten.

Woensdag 1 november 19:00 CREA Amsterdam

Wageningen – Politiek café over Inflatie

CJB-afdeling Gelderland

Op woensdag 8 november organiseert afdeling Gelderland van de CJB een politiek café in Wageningen over inflatie en hoe jongeren steeds vaker financieel in de knel komen. De locatie en tijd worden binnenkort bekendgemaakt.

Rotterdam – Politiek café over de Oktoberrevolutie

Afdelingen van de NCPN en CJB in Zuid-Holland

Op zaterdag 2 december organiseren de afdeling van de NCPN en CJB in Zuid-Holland een politiek café over de Oktoberrevolutie.

Locatie: theater ’t Kapelletje

Tijd: inloop vanaf 18:30.

Let op: de eerder aangekondigde datum van 11 november is gewijzigd naar 2 december.


Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019