Solidariteit met Palestina

i-001-004.jpg
Duizenden mensen waren zondag 15 oktober op de been in Amsterdam om hun solidariteit te betuigen met de bevolking van Palestina. Zij is het slachtoffer van de al decennia voortdurende misdadige imperialistische bezetting en onderdrukking door de Israëlische staat. De misdadige acties van de Israëlische staat kosten duizenden onschuldige mensen het leven, waaronder honderden kinderen. Niet alleen in Palestina, maar ook in Israël.

De NAVO, EU en de Nederlandse regering zijn medeverantwoordelijk door de steun die ze aan de Israëlische staat verlenen, omdat Israël een strategische bondgenoot is in deze regio waar Amerikaans en Europees kapitaal grote belangen heeft.

Tenenkrommend is hoe de misdaden van de Israëlische staat worden goedgepraat als ‘recht op zelfverdediging’, terwijl het gehele Palestijnse verzet wordt wegzet als ‘terrorisme’. Reactionaire elementen hebben voet aan de grond kunnen krijgen juist door de situatie die de Israëlische bezetting en blokkade gecreëerd hebben. Het doet niets af het recht van de Palestijnse bevolking om zich te verdedigen en te strijden voor een menswaardig bestaan.

In dit kader nemen de inter-imperialistische tegenstellingen in de regio toe. Op het moment van schrijven wordt al geschoten tussen Israëlische strijdkrachten en Hazbollah uit Libanon. De relaties van Iran en Syrië met Israël staan op scherp, waarbij het Israëlische leger aanvallen uitvoert op Syrisch grondgebied. De vloot van de VS heeft zich in de regio opgesteld. Er is een gevaar dat de situatie verder escaleert en meer landen betrokken raken bij het conflict.

De solidariteit met de bevolking van Palestina is juist nu van het grootste belang! Hun strijd, onze strijd, internationale solidariteit!


Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019