VREEMDE BOMENZIEKTE…

In de gemeente De Fryske Marren zijn de afgelopen jaren nogal wat bomen gekapt. De laatste tijd is het wat dat betreft nogal raak. De gemeentelijke motorzaag heeft het druk.Toen er onlangs aan een straat in Lemmer een prachtige boom opeens gekortwiekt was, werd het de gemeenteraadsleden De Haan (PvdA) en Barelds (NCPN) teveel. In een brief aan B&W van de gemeente vragen  zij zich af of er opeens in de gemeente een vreemde bomenziektr rondwaart. Want niet alleen in hun woonplaats Lemmer, maar overal in de gemeente worden bomen en struiken gekortwiekt of gekapt. De beide gemeenteraadsleden willen weten met hoeveel bomen dit de afgelopen tijd is gebeurd en of er ook aan herplanten wordt gedaan.

De beide volksvertegenwoordigers houden in hun brief met vragen B&W voor dat bomen van groot belang zijn voor het milieu en voor een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving en wijzen erop dat het wellicht wel tijd wordt voor het opstellen van een gemeentelijk bomenplan.