SLECHTE VERLIEZERS

Zij hadden het beste van het spel, maar hebben toch verloren. Deze keer lag het niet aan de scheidsrechter, maar hun spelers en supporters waren bang en werden bedreigd. Die indruk lieten de fractievoorzitter van het CDA en de wethouder die namens B&W sprak woensdagavond in de gemeenteraad achter. Aan de orde  was het zandindustrie-eiland in het IJsselmeer. Men was bezorgd over ‘het uithangbord’ van de gemeente. De CDA-fractievoorzitter kon het tegen het einde van de vergadering niet laten om mijn fractiegenoot in het openbaar te typeren als schadelijk voor het positieve uithangbord van De Fryske Marren. Zeker, wij zijn niet allemaal zo fijnbesnaard  als deze CDA’er, die het niet kon laten om, in navolging van de woordvoerder van het bedrijf Smals al eerder, het publiek en de insprekers als zelfbenoemde deskundigen te typeren. Over angst en fatsoen gesproken: laten we het eens hebben over de vaak onder verantwoordelijkheid van B&W respectloze behandeling van en de daardoor ontstane angst bij inwoners hun  inkomen te kunnen verliezen.

 

Rinze Visser,
Fractievoorzitter NCPN De Fryske Marren.