KOFFIE PRUTTELT VERDER

Naar aanleiding van de beursgang van Douwe Egberts enige maanden geleden refereerde de NCPN-fractie in de gemeenteraad door middel van schriftelijke vragen aan B%W aan eerder in april 2019 gestelde vragen en de antwoorden daarop. Het College van B&W zei vorig jaar een verzoek van Jacobs DE om een financiële bijdrage af te wachten. Al in 2017 hadden.B&W aan Jacobs DE toegezegd bereid te zijn hiervoor een bedrag, oplopend tot €1.500.000.-, uit te willen trekken. De gemeenteraad zou daar nog een besluit over moeten nemen.

Het antwoord van B&W op de laatste NCPN-vragen kwam er op neer dat zij ‘op dit moment’ geen aanleiding zien om op de toezegging aan dit internationale bedrijf terug te komen. Dit was voor de fracties van de NCPN. De FNP en de Burgerpartij aanleiding dit aan als punt aan de agenda van de gemeenteraad toe te voegen. De NCPN vroeg zich af of er nu nog raadsleden zijn die dit aan de bevolking uit kunnen leggen en vroeg zich ook af waar dan het geld daarvoor, gezien de al moeilijke financiële positie van de gemeente, vandaan moest komen. B&W gaven daarop als antwoord dat een bedrag hiervoor te zijner tijd op de kadernota gezet zal worden en de gemeenteraad daarover een besluit zal nemen. Alsof er voor een extra gelduitgave niet elders bezuinigd moet worden.

De NCPN vroeg zich af of er misschien ergens een geheim armoedefonds voor internationale bedrijven bestaat. Ook als het om een ‘innovatiecluster’ gaat, zoals door B&W genoemd, dan nog is het onbegrijpelijk dat er kennelijk een groot bedrag beschikbaar zal zijn, terwijl er al voor miljoenen op voor de bevolking belangrijke zaken bezuinigd is en met de vraag wat er nog op ons afkomt. De koffiepot pruttelt verder…