TWEE TELEFOONTJES

De NCPN-gemeenteraadsfractie van De Fryske Marren heeft zich tot het college van B&W gewend met schriftelijke vragen. De communistische raadsleden willen weten hoeveel slachtoffers van het schandaal toeslagen kinderopvang er in de gemeente zijn. Ook willen ze van B&W weten hoeveel daarvan afhankelijk van een bijstandsuitkering zijn. Voorts wordt er gevraagd dat, als deze inwoners in aanmerking komen voor het door de regering toegezegde bedrag, of zulke dan ook gevolgen heeft voor het recht op bijstand. Met andere woorden, of de gemeenteraad dat bedrag dan inpikt.

De aanleiding tot het stellen van de schriftelijke vragen is een telefoontje naar de NCPN uit een van de dorpen in de gemeente. Dat telefoontje was naar aanleiding van een ander telefoontje. Een slachtoffer van het genoemde schandaal werd opgebeld door de dienstdoende gemeentelijke aanzegger met de mededeling ‘je moet niet denken dat als je dat geld beurt, dat je dat dan mag houden’.  Niet bepaald hoopgevend….!