Financiële toekomst en de oorlog

“Het ministerie zegt dat er tot en met 2025 genoeg geld van het Rijk naar de gemeenten  gaat… Maar vanaf 2026 zouden de gemeenten fors minder uit het gemeentefonds ontvangen. 2026 zou ook wel eens 2925 of 2024 kunnen worden. De NCPN vreest dat er de komende jaren wel eens minder vlees op de beenderen zal zitten dan verwacht. Als de secretaris-generaal van de NAVO  zegt dat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne nog jaren zal duren, dan denk ik aan al die miljarden die extra aan bewapening zullen worden uitgegeven. Dan denk ik aan de wapenindustrie – ooit het militair-industrieel complex genoemd -, aan de aandeelhouders die SC hathemeltje-rijk van deze oorlog worden. Dan denk ik aan het vroegere liedje ‘Wie zal dat betalen’. Ook ons land doet goed mee, zodat deze oorlog nog heel lang gaat duren. Al dat geld, al die miljarden, zullen ergens vandaan moeten komen. De aanvallen op de gemeente-budgetten zullen daarom niet wachten tot 2026”