SLUITING ZIEKENHUIZEN

Op termijn wil men de ziekenhuizen in Heerenveen en Sneek fuseren tot één ziekenhuis in Joure – opheffen dus. De NCPN noemde dit eerder al een ernstige verschraling van de gezondheidszorg in Friesland. Later sprak de gemeenteraad van Heerenveen zich tegen de voorgenomen sluiting van het ziekenhuis in hun plaats uit. Nu wordt er ook aan de gemeenteraad van Sneek de uitspraak gevraagd de sluiting van hun ziekenhuis niet te accepteren. Omdat Joure – de voorgenomen vestigingsplaats van een nieuw fusie-ziekenhuis – de hoofdplaats van de gemeente De Fryske Marren is wordt dit hier en daar in politiek De Fryske Marren als een gunstige mogelijkheid gezien. De NCPN in deze gemeente liet in haar verklaring van vorige maand al weten dit geen goede standpunt te vinden. Gemeenten moeten elkaar niet als concurrenten zien, maar zij aan zij staan in het belang van de bevolking van Friesland en vooral die in de zuidwesthoek van de provincie. Dat is het standpunt van de NCPN.