Centraal Comité Communistische partij van Turkije

23 maart 2015

i-011-018.jpg i-011-017.jpg
Eén van de talloze activiteiten van de KP (Turkije). (Foto: http://www.kp.org.tr/tr/galeri/kp-etkinlikler)

Verklaring naar aanleiding van komende verkiezingen

Wij hebben wat te vertellen tijdens de verkiezingsperiode

Tijdens de vergadering op 21 maart jl. van het Centraal Comité heeft de Communistische Partij besloten op 7 juni met een eigen kandidatenlijst mee te doen aan de landelijke verkiezingen. De CP van Turkije kan onder de huidige omstandigheden het beste de rechten van de arbeidersklasse vertegenwoordigen. De partij heeft er voor gekozen de bevolking op heldere wijze te vertellen over het systeem in Turkije dat in verval is, en kiest ervoor om mensen te organiseren door de dagelijkse gebeurtenissen door een linkse bril te bekijken en te analyseren. Wij hebben wat te vertellen bij deze verkiezingen!

Er zijn kwesties die alleen communisten kunnen uitleggen!

De regerende AK Partij is aan het einde gekomen van de weg die zij 'nieuw Turkije' noemt. Hierin is alleen plaats voor religie en conservatieve ideeën. Ook is deze regering vooral antihumanistisch. Er moet worden verteld waar dit systeem uit voortkwam en waar het zich naartoe beweegt. De reden dat de regerende partij blijft bestaan is omdat mensen niet weten waardoor zij deze regering moeten vervangen. De wankelende regering maakt gebruik van omkoopdossiers, criminele praktijken en conservatieve groeperingen.

Wij kunnen niet toekijken terwijl partijen dezelfde praktijken gewoon doorzetten na de verkiezingen, wij kunnen niet toestaan dat de arbeiders worden vergeten die de dood vonden in mijnen en bouwketens, wij kunnen niet toelaten dat de mensen worden vergeten die tijdens demonstraties omkwamen.

De Communistische Partij van Turkije laat het volk niet zitten zonder stem, zonder vertegenwoordiger, zonder hoop... Een van de taken van de communistische partij is het openbaar maken van de corrupte en criminele politiek. De belangrijkste taak is de arbeiders bijstaan.

Met of zonder de regerende partij is het systeem aan zijn einde gekomen. Het uitbuitende en plunderende systeem is aan het vastlopen, wij kunnen dan ook niet toekijken dat mensen in dit systeem verstrikt raken.

Er is haast, er zit niemand in het parlement die ook maar iets kan veranderen. Elke dag worden er in het land mensen: o.a. arbeiders, demonstranten en vrouwen mishandeld en/of vermoord. Turkije lokt conflicten uit met buurlanden. Minderheden en religieuze stromingen worden tegen elkaar op gezet.

Bestaande partijen beweren dat deze verkiezingen cruciaal zijn, zij geven valse hoop, met makkelijke praatjes doen zij zich heel anders voor, maar in werkelijkheid gaan ze straks met hetzelfde systeem verder.

Er is een partij nodig die het bestaande systeem wil stoppen!! Een partij die de bevolking niet zomaar oproept voor verkiezingen, maar een partij die mensen oproept om samen in beweging te komen, samen te handelen, die de mensen kan mobiliseren en organiseren!

De bevolking die kiest voor vrede, vrijheid en gelijkheid staat niet alleen... Wij zijn er voor deze mensen!

Centraal Comité Communistische Partij van Turkije.

Vertaling: M.Yildiz.


Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019