Help mee bij de verkiezingscampagne

13 november a.s. zijn er verkiezingen voor de Gemeenteraad. De gemeenten Lemsterland, Gaasterlân-Sleat en Skarsterlân houden op te bestaan en vormen samen een nieuwe gemeente. De NCPN had een aantal belangrijke argumenten tegen deze fusie: een té grote, uitgestrekte gemeente; té grote afstand tussen bestuurders en de bevolking; bezuinigingen op voorzieningen en nog meer. Veel inwoners gaven en geven de NCPN alsnog gelijk. Maar de fusie van de drie gemeenten wordt een feit.

Ook in die nieuwe Gemeenteraad moeten volksvertegenwoordigers komen die weten wat er onder de mensen leeft. Vertegenwoordigers van het volk die niet boven, maar tussen en naast de mensen staan; die zeggen waar het op staat en het daar niet bij laten. Volksvertegenwoordigers die de dingen bij de naam noemen, die de veroorzakers van en de schuldigen aan de crisis aanwijzen en die vechten voor de slachtoffers. De NCPN heeft dat in Lemsterland altijd gedaan.

De grote meerderheid van de politieke partijen wil de gevolgen van de crisis afwentelen op vooral  die mensen die niets of nauwelijks iets te missen hebben en nu al de grootste moeite hebben het hoofd boven water te houden, terwijl het aantal miljonairs blijft groeien. In de gemeenten en ook in de nieuwe gemeente wil men die afbraakpolitiek graag uitvoeren. Daarom is tegengeluid en tegenkracht in de nieuwe gemeente hard nodig. Om ze niet zomaar hun gang te laten gaan! De NCPN zal, zoals in Lemsterland, ook in die nieuwe Gemeenteraad zo optreden!

Er moeten volksvertegenwoordigers in die nieuwe Gemeenteraad om er voor te zorgen dat Lemmer en de dorpen niet aan het voeteneind komen te liggen. Daarom moeten er ook Lemsters  in die nieuwe Gemeenteraad. Als dat ook gebeurt is niet zeker. Daarom moet de NCPN veel stemmen halen. De NCPN roept op om daarbij te helpen. Dat kan door:

  • mee te helpen bij de verkiezingscampagne;
  • een raambiljet van de NCPN op te hangen;
  • bij familie en kennissen het belang van stemmen op de NCPN aan de orde te stellen;
  • geen stem voor de NCPN verloren te laten gaan en zo nodig van stemmen per volmacht gebruik te maken

NCPN-afdeling Lemmer/DFM

0514 – 562563; 0514 – 565001
en de bekende adressen.