Uit NCPN-uitgave DUCDALF van 1994:

DeDucdalf“De topfunctionaris die door sjoemelpraktijken niet meer te handhaven is, wordt na ziekteverlof bedankt met een gouden handdruk van een of twee miljoen. Na vele optredens in het openbaar, waar hij uit kan leggen hoe onredelijk hij wel niet behandeld is, trekt hij zich terug op zijn landgoed om zijn memoires te schrijven. Eenvoudige werklieden worden, soms bij honderden tegelijk, de laan uit gestuurd. Hun fout was dat ze vele jaren hun best hebben gedaan… Geen televisieoptredens, geen gouden handdruk, maar de WW en misschien later de bijstand… En toch wordt er veel over deze naamlozen gepraat en geschreven. Dat ze met teveel zijn, dat ze profiteurs zijn, dat ze racistisch zijn, naar de verkeerde programma’s kijken en niet de goede boeken lezen. Een wereld van verschil.”

Dat was 1994! Veertien jaar later is er nog niets veranderd!  Al die politieke partijen die zo de mond vol hebben over rechtvaardigheid hebben niets veranderd. Wat? Ze hebben het nog erger gemaakt Als zij hun zin krijgen dan hebben de naamlozen helemaal niets meer te vertellen. Laat ze niet zomaar hun gang gaan! Stem NCPN!!