Documenten

Deze pagina bevat politieke documenten, flyers, brochures, propagandamateriaal en publicaties van de NCPN met achtergronden, analyses en opvattingen over verschillende strijd terreinen.

Politieke Documenten

NCPN Conferentie Imperialisme - 2023 (PDF)

PDF: Het imperialisme en dehedendaagse ontwikkelingen in de internationale verhoudingen – download hier

Op 24 juni 2023 organiseerde de NCPN een partijconferentie waaraan afgevaardigden uit het hele land deelnamen. Er werd onder andere gesproken over de financiën van de partij en het gebruik van sociale media. Van centraal belang op de conferentie was de discussietekst over het imperialisme en de hedendaagse ontwikkelingen in de internationale verhoudingen, die te lezen is in de pdf in de bijlage. Deze tekst, opgesteld door het partijbestuur, werd gelezen door alle partijafdelingen, die vervolgens afgevaardigden naar de conferentie stuurden om deze collectief te discussiëren. Met deze tekst draagt de NCPN bij aan de discussie over imperialisme, die bestaat uit een analyse van hedendaagse ontwikkelingen in internationale betrekkingen, het bekritiseren van opportunistische opvattingen over imperialisme, het verdedigen van de leninistische opvatting van het imperialisme en het geven van concrete richtlijnen voor ons ideologische werk over imperialisme en het opbouwen van een anti-imperialistische vredesbeweging.

30 Jaar NCPN (PDF)

PDF: PB-brochure – 30 jaar NCPN – download hier

Een brochure samengesteld door het Partijbestuur ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van de partij. Het geeft een beknopte geschiedenis van de NCPN en ook haar voorgangers en wijst op bepaalde lessen die we kunnen leren van de partijgeschiedenis.

7e Congres van de NCPN - Politiek Besluit (PDF)

PDF: 7e Congres van de NCPN – Politiek Besluitdownload hier

De politieke besluiten van 7e Congres van de NCPN uit Mei 2022. In dit document vind je de politieke doelstellingen van de NCPN tot aan het 8e congres.

7e Congres van de NCPN - Resoluties (PDF)

PDF: 7e Congres van de NCPN – Resolutiesdownload hier

De resoluties van 7e Congres van de NCPN uit Mei 2022. In dit document vind je de resoluties van de NCPN tot aan het 8e congres.

7e Congres van de NCPN - Besluit over partijopbouw (samenvatting) (PDF)

ncpn_7econgres-partijopbouw-thumb

PDF: 7e Congres van de NCPN – Besluit over partijopbouw (samenvatting) – download hier

De samenvatting van het besluit over partijopbouw van 7e Congres van de NCPN uit Mei 2022. In dit document vind je onze doelstellingen voor partijopbouw van de NCPN tot aan het 8e congres.