Internationale Activiteit

De NCPN hecht grote waarde aan internationale samenwerking van communistische partijen. Dat biedt de mogelijkheid om waardevolle ervaringen, informatie en meningen uit te wisselen die nodig zijn voor de strijd.

In bijna alle landen ter wereld bestaan zusterorganisaties van de NCPN. Met veel van die partijen onderhouden we banden. We zijn regelmatig aanwezig op Congressen, festivals en andere activiteiten van zusterorganisaties in Europa.

De NCPN werkt nauw samen met de Duitse Communistische Partij (DKP) en Communistische Partij van Luxemburg (KPL). Jaarlijks organiseren deze drie partijen samen de Driepartijenconferentie.

Daarnaast doet de NCPN mee aan de jaarlijkse Internationale Bijeenkomst van Communistische en Arbeiderspartijen (IMCWP). De partijen die hierbij zijn aangesloten publiceren regelmatig hun verklaringen en nieuws op www.solidnet.org.

Verder doet de NCPN mee aan de Europese Communistische Bijeenkomst (ECB) die jaarlijks plaatsvindt in het Brusselse parlement op initiatief van de Communistische Partij van Griekenland.

Binnen Nederland heeft de NCPN regelmatig overleg met de Ambassade van Cuba.

Lees hier het laatste nieuws over de internationale activiteiten van de NCPN.

Lees hier het laatste nieuws over de internationale activiteiten van de NCPN.

Solidariteit met de NKPJ – weg met fascistische barbarij!

De Nieuwe Communistische Partij Nederland - NCPN betuigt solidariteit met de Nieuwe Communistische Partij van Joegoslavië (NKPJ) tegen de aanvallen van neo-nazis op het hoofdkwartier van de partij in Belgrado. Het geweld van neo-nazis tegen antifascistische monumenten en andere symbolen van socialisme in Servië neemt toe, terwijl de politie en autoriteiten toekijken. De NKPJ verdedigt socialisme en antifascistische symbolen door hun revolutionaire politieke programma.

Bijdrage NCPN voor 22e IMCWP in Havana, Cuba

Van 27 t/m 29 oktober vond de 22e Internationale Bijeenkomst van Communistische- en Werkerspartijen plaats in Havana, Cuba. De NCPN was hierbij ook aanwezig, omdat de strijd voor het socialisme een internationale strijd is.

De moord op Mahsa Amini is een teken van een verrot systeem – weg met barbarij, weg met kapitalisme!

De NCPN en CJB veroordelen de misdadige moord op de 22-jarige Mahsa Amini door de Iraanse ‘zedenpolitie’ en de repressie tegen de demonstraties van de Iraanse bevolking. Het reactionaire islamitische regime in Iran gebruikt de wrede onderdrukking en discriminatie van vrouwen om de uitbuiting van de bevolking in stand te houden. We steunen de strijd van de Iraanse bevolking tegen het regime.

Voor de eerbiediging van de politieke rechten van de PCV

Gezamelijke verklaring van communistische partijen De NCPN heeft een joint statement ondertekend met andere communistische- en arbeiderspartijen waarin zij de repressie tegen de politieke activiteiten van de Communistische Partij van Venezuela (PCV) vanuit de...

Cubaanse communist Jose Ramon Balaguer overleden

Jose Ramon Balaguer, lid van de Communistische Partij van Cuba (PCC), die een leidende rol speelde in de partizanenstrijd tegen dictator Batista en de opbouw van het socialisme in Cuba, overleed vorige week op 90-jarige leeftijd. De NCPN stuurde het onderstaande condoleancebericht aan de PCC.

Handen af van socialistisch Cuba! Weg met de imperialistische blokkade!

69 jaar geleden werd de vonk van de Cubaanse revolutie aangestoken bij de aanval op de Moncada barakken. De overwinning van de Cubaanse revolutie zes jaar later blijft een baken van hoop voor arbeiders over de hele wereld die uitgebuit worden door het barbaarse kapitalisme en leiden onder haar gevolgen: crises en imperialistische oorlogen.

Gezamenlijk tegen de gevolgen van de crisis

In het weekend van 11-12 juni vond de jaarlijkse driepartijenconferentie plaats van de Duitse Communistische Partij (DKP), de Communistische Partij van Luxemburg (KPL) en de Nieuwe Communistische Partij van Nederland (NCPN). De conferentie vond dit jaar plaats te Remich in Luxemburg. Het thema dat op zaterdag werd behandeld was: ‘Het karakter van de kapitalistische economische crisis, en het beleid van de regeringen en de EU in reactie op de crisis.’ Op zondag werd gesproken over het thema: ‘De gevolgen van de crisis en het beleid van de regeringen en de EU voor de arbeidersklasse, de vormen van verzet daartegen en perspectieven voor de strijd.’ Over deze thema’s hebben de delegaties van de partijen uitgebreid hun analyses besproken en ervaringen uitgewisseld. Sommige van de bijdrages zullen komende tijd worden gepubliceerd in Manifest. De drie partijen stelden de onderstaande gezamenlijke verklaring op.