Aanmelden of lid worden

De NCPN is de partij van de werkende klasse, die strijdt voor de afschaffing van het kapitalisme en voor de opbouw van een rechtvaardige maatschappij zonder uitbuiting, armoede en oorlog.

Wil je bijdragen aan deze strijd en lid worden van de NCPN? Vul dan het onderstaande aanmeldingsformulier in. Wil je niet lid worden, maar meer over de NCPN te weten komen, deelnemen aan activiteiten, of gewoon eens wat mensen van de NCPN ontmoeten? Ook dan kun je het onderstaande aanmeldingsformulier invullen. Houd de website in de gaten voor activiteiten waar je ons kunt treffen. Voor andere vragen omtrent lidmaatschap, zie ons contactformulier.

Voorwaarden voor lidmaatschap

Aan lidmaatschap zijn bepaalde voorwaarden verbonden. Zo verwachten we van leden dat ze zich naar vermogen en tijd inzetten voor de NCPN. Voor de een is dat één keer per maand, voor de ander kan dat meerdere avonden per week zijn. Elk lid draagt een steentje bij aan de klassenstrijd en de opbouw van de NCPN.

Lid worden van de NCPN kan als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Je bent 16 jaar of ouder en je onderschrijft de doelstellingen van de NCPN (zie Wat is de NCPN? en onze congresstukken).
  • Je bent niet lid van een andere politieke partij of politieke jongerenorganisatie (lidmaatschap van de Communistische Jongerenbeweging is wel toegestaan).
  • Je bent bereid de contributie te betalen. De contributie is afhankelijk van het inkomen en is minimaal €1,50 per maand.
  • Je bent bereid je actief in te zetten voor de opbouw van de communistische partij van Nederland, de NCPN.
  • Je accepteert alle rechten en plichten die bij lidmaatschap horen (zie Statuten).