Driepartijenconferentie in de Karl-Liebknecht-school in Leverkusen – de rol van communisten in de strijd tegen oorlog en crisis

10 juli 2023

Communistische partijen van Duitsland, Luxemburg en Nederland

Op 8 en 9 juli vond opnieuw de 3-partijenconferentie van de Duitse Communistische Partij (DKP), Nieuwe Communistische Partij van Nederland (NCPN) en Communistische Partij van Luxemburg (KPL) plaats met als thema: ‘Imperialistische oorlog en kapitalistische crisis; de rol van de NAVO en de EU en de respectievelijke regeringen. De rol van communisten in de strijd tegen oorlog en crisis.’

Vertegenwoordigers van de drie partijen spraken uitgebreid over kwesties van imperialisme en oorlog en de taak van communisten, een discussie die in solidariteit werd gevoerd. De deelnemers zijn zich ervan bewust dat de partijen verschillende standpunten hebben over bepaalde kwesties, maar de discussies waren constructief en gericht op gezamenlijke actie en boden belangrijke ideeën voor verdere discussie.

Ze informeerden over de concrete gevolgen van oorlog en crisis in hun landen en hoe de EU en de respectievelijke regeringen de lasten van oorlog en crisis afwentelen op de werkende mensen, evenals over de verschillende vormen van strijd tegen dit beleid.

Men is het erover eens dat de gezamenlijke strijd moet worden versterkt tegen de imperialistische verbonden NAVO en EU, voor het sluiten van alle NAVO- en VS-bases in onze landen, tegen sancties en economische oorlogsvoering, en tegen buitenlandse militaire inzet en wapenleveranties, vooral aan Oekraïne.

Duitse Communistische Partij (DKP)

Communistische Partij van Luxemburg (KPL)

Nieuwe Communistische Partij van Nederland (NCPN)

Inschrijven voor onze nieuwsbrief?

Automatisch bericht ontvangen bij verklaringen en nieuwe evenementen? schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!