Groet van de Nieuwe Communistische Partij van Nederland aan de CP van Cuba ter gelegenheid van de 64ste verjaardag van de Cubaanse revolutie

1 januari 2023

Commissie Internationaal

Beste kameraden,

De NCPN doet de PCC de hartelijke groeten ter gelegenheid van de 64ste verjaardag van de glorieuze overwinning van de Cubaanse revolutie.

Op 1 januari 1959 werd de bourgeoisie van Cuba en van de hele wereld opgeschrikt door een van de grootste volksmobilisaties die de wereld ooit heeft gezien. De triomf van de Cubaanse revolutie, geleid door Fidel Castro, Raul Castro, Che Guevara, Camilo Cienfuegos en vele anderen, heeft de volkeren van de wereld geïnspireerd en zal blijven inspireren.

Het socialistische Cuba heeft veel van de mooiste daden verricht die de mensheid ooit heeft gezien. De socialistische regering heeft de voorwaarden geschapen om de grote meerderheid van de bevolking een waardig leven te bieden. Door het aanbieden van gratis onderwijs, gratis toegang tot voedsel, gratis gezondheidszorg van hoge kwaliteit, het uitroeien van analfabetisme en het bieden van toegang tot cultuur, sport, kunst en literatuur. Dankzij de socialistische revolutie is Cuba vandaag de dag een democratische, onafhankelijke en soevereine socialistische staat. Het bevordert het welzijn van al zijn burgers.

Tijdens de pandemie werden de grote prestaties van het socialistische Cuba aan de wereld gepresenteerd. Door als enige Latijns-Amerikaanse land dat een eigen vaccin tegen Covid-19 heeft geproduceerd en door professionals uit de gezondheidssector naar de wereld te exporteren. De gezondheidszorg is terecht een van de vele trotsen van de Cubaanse natie. Door de criminele blokkade van de Verenigde Staten, die Cuba al meer dan 60 jaar te verduren heeft, wordt het potentieel van zijn economie en zijn gezondheidszorg belemmerd. Wij roepen de arbeiders van de wereld op zich te verenigen in solidariteit met het volk van Cuba tegen de blokkade. Onze donatiecampagne die tijdens de pandemie is gerealiseerd, heeft duizenden euro’s opgebracht die zijn omgezet in medische apparatuur die naar Cuba is gestuurd. Dit bewijst dat de Nederlandse arbeidersklasse solidair is met het Cubaanse volk tegen de blokkade.

De Cubaanse socialistische regering en de PCC zijn een voorbeeld van proletarische internationale solidariteit met de hele wereld. De overwinning van de Cubaanse revolutie heeft de internationale communistische beweging verenigd in solidariteit, tegen imperialistische agressie, tegen kapitalistische uitbuiting en voor vrijheid, socialisme en democratie, en zal dat blijven doen.

De NCPN is er zeker van dat het socialistische Cuba, het volk van Cuba en de Cubaanse revolutie zullen zegevieren, tegen de blokkade en tegen het imperialisme. Elke eerste januari wordt de wereld opnieuw herinnerd aan de overwinning van het Cubaanse volk tegen uitbuiting. Wij zijn ervan overtuigd dat deze overwinning de arbeidersklasse zal blijven inspireren om te strijden voor een betere wereld, een socialistische samenleving.

LANG LEVE DE CUBAANSE REVOLUTIE

LANG LEVE SOCIALISTISCH CUBA

LANG LEVE HET SOCIALISME-COMMUNISME

Inschrijven voor onze nieuwsbrief?

Automatisch bericht ontvangen bij verklaringen en nieuwe evenementen? schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!