Solidariteit met de bevolking en de communisten van soedan

22 november 2021

Gezamenlijke verklaring van communistische partijen

Naar aanleiding van de militaire coup die 25 oktober plaatsvond in Sudan is de onderstaande verklaring uitgebracht, die is ondertekend door tientallen communistische partijen. De Soedanese Communistische Partij heeft de bevolking opgeroepen in verzet te komen.

De communistische en arbeiderspartijen die deze gedeelde verklaring ondertekenen veroordelen de militaire coup die plaatsvond in Soedan.

Wij ondersteunen de volhardende strijd van het Soedanese volk voor vrijheid en maatschappelijke vooruitgang, tegen degenen die het volk uitbuiten en de bemoeienis van imperialisten die hun ogen gericht hebben op de natuurlijke grondstoffen van Soedan, die zij willen gebruiken in hun strategie om hun greep op de regio te versterken.

Wij drukken onze volledige solidariteit met de communisten en het Soedanese volk uit, die in december 2018 begonnen zijn met een heroïsche strijd om hun land te bevrijden van dictatuur en tirannie. Op dit moment organiseren zij, en nemen zij deel aan, massale mobilisaties gericht tegen de pogingen om de verworvenheden van de volksopstand van 2018 teniet te doen. Zij strijden op dit moment voor het volledige herstel van hun politieke vrijheden en voor vakbondsrechten en -vrijheden.

 

De Soedanese bevolking zal overwinnen!

De coup zal falen!

Inschrijven voor onze nieuwsbrief?

Automatisch bericht ontvangen bij verklaringen en nieuwe evenementen? schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!