Solidariteit met de Franse arbeidersklasse!

24 maart 2023

Foto van Antonin Rémond. Gebruikte licentie is hier te vinden. De foto is niet bewerkt. 

Commissie Internationaal van de NCPN en CJB

De NCPN en CJB staan solidair met de Franse arbeiders, met de Franse jongeren en het Franse volk in hun strijd tegen de verhoging van de pensioenleeftijd. Ook veroordelen de NCPN en CJB het geweld en de repressie dat wordt gebruikt door de Franse bourgeoisie om hun maatregelen die tegen de bevolking gericht zijn door te drukken. Wij uiten onze steun aan de communisten in Frankrijk die in de voorste linies van de strijd tegen het kapitalisme staan en aan de militante vakbeweging.

De Franse arbeidersklasse verzet zich tegen de plannen van de Franse bourgeoisie, onder politieke leiding van de bankier Macron, om de rechten van de Franse arbeidersklasse verder in te perken. De straten van Parijs stromen vol en de internationale, zo nauw verbonden met de stad, weerklinkt als strijdbaar tegengeluid tegen de aanval van het Franse kapitaal.

Het kapitalisme leidt onherroepelijk tot de afbraak van de rechten van de werkende mensen. Het is noodzaak om de strijd tegen de plannen van het kapitaal om te zetten in een strijd voor een ander systeem, het socialisme-communisme!

Inschrijven voor onze nieuwsbrief?

Automatisch bericht ontvangen bij verklaringen en nieuwe evenementen? schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!