Verklaring NCPN over het plaatsen van Cuba op de lijst van “landen die terrorisme sponseren”

4 juni 2024

Commissie Internationaal van de NCPN

De NCPN veroordeelt de beslissing van de Amerikaanse regering om Cuba weer op de lijst van “landen die terrorisme sponsoren” te zetten.

Hoewel Cuba niet voorkomt op de huidige lijst van landen die “niet volledig meewerken met de Amerikaanse inspanningen voor terrorismebestrijding in het kalenderjaar 2023” in het rapport van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken aan het Congres, blijft Cuba op de bestaande Amerikaanse lijst van staten staan die terrorisme sponsoren. Cuba steunt op geen enkele manier terrorisme, maar is zelf het slachtoffer van economisch en ander terrorisme dat door de Verenigde Staten wordt georganiseerd.

Het besluit van de VS om Cuba te plaatsen en vervolgens te houden dient als voorwendsel voor het nemen van maatregelen die het Cubaanse volk, inclusief Cubanen die in het buitenland wonen, zwaar treffen en die bovenop de maatregelen komen die al bestaan door de economische, commerciële en financiële blokkade.

Wij eisen dat Cuba wordt verwijderd van de schandelijke lijst van “landen die terrorisme sponsoren” en dat er een einde komt aan de maatregelen die deel uitmaken van de blokkade.

Cuba staat niet alleen!

Solidariteit met socialistisch Cuba!

Inschrijven voor onze nieuwsbrief?

Automatisch bericht ontvangen bij verklaringen en nieuwe evenementen? schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!