Begroeting NCPN aan 7e Congres Communistische Partij van Mexico

22 december 2022

Commissie Internationaal

Ter gelegenheid van zevende Congres van de Communistische Partij van Mexico (PCM), die gehouden werd van 16 t/m 18 december, sturen we jullie kameraadschappelijke groeten van de NCPN.

Kameraden,

Jullie Congres heeft belangrijke stappen gezet om jullie partij, de partij van de Mexicaanse arbeidersklasse, te versterken. Jullie tonen de Mexicaanse arbeidersklasse een weg uit imperialistische barbarij, een weg uit de ellende en onderdrukking waar ze nu onder zuchten. Deze weg kan alleen het socialisme-communisme zijn. Maar jullie partij doet dit niet alleen voor de Mexicaanse arbeidersklasse – jullie partij is ook een voorbeeld, een inspiratie voor ons Nederlandse communisten. De belangrijke rol die de PCM inneemt in de internationale communistische beweging, in het verhelderen van onze strategie en onze doelen, is voor ons als onschatbare waarde.

In de geest van het proletarisch internationalisme en solidariteit, wil de NCPN jullie feliciteren met jullie succesvolle zevende Congres. Door het versterken van onze partijen en internationale solidariteit kunnen we de uitdagingen die als het gevolg van het kapitalisme ontstaan overwinnen en dichterbij komen bij de omverwerping van de dictatuur van de bourgeoisie en de vestiging van het socialisme-communisme.

Kameraadschappelijke groet,

Commissie Internationaal van de NCPN

Inschrijven voor onze nieuwsbrief?

Automatisch bericht ontvangen bij verklaringen en nieuwe evenementen? schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!