Cubaanse communist Jose Ramon Balaguer overleden

27 juli 2022

Internationaal Bureau NCPN

Jose Ramon Balaguer, lid van de Communistische Partij van Cuba (PCC), die een leidende rol speelde in de partizanenstrijd tegen dictator Batista en de opbouw van het socialisme in Cuba, overleed vorige week op 90-jarige leeftijd. De NCPN stuurde het onderstaande condoleancebericht aan de PCC.

Condoleances aan het Cubaanse volk bij het overlijden van kameraad Jose Ramon Balaguer Cabrera

De Nieuwe Communistische Partij van Nederland betuigt haar deelneming aan de Communistische Partij van Cuba en het Cubaanse volk ter gelegenheid van het overlijden van kameraad Jose Ramon Balaguer Cabrera. Kameraad Jose Ramon Balaguer heeft zijn volk decennia lang gediend, eerst door zich aan te sluiten bij kameraad Fidel en de revolutionairen in hun strijd tegen de wrede dictatuur van Batista, na de revolutie in vele verschillende functies in de partij.

Gedurende vele tientallen jaren was hij lid van het Centraal Comité, waaronder het Secretariaat en het Politiek Bureau. Als hoofd van de afdeling internationale betrekkingen van het CC van de PCC van 2011 tot 2019, heeft hij bijgedragen aan de internationale communistische beweging en de strijd van het Cubaanse volk tegen het imperialisme.

Zijn bijdrage aan de strijd van het Cubaanse volk tegen het kapitalisme en het imperialisme leeft voort. Hasta la victoria, siempre!

Internationaal Bureau van het Partijbestuur van de NCPN

 

 

Inschrijven voor onze nieuwsbrief?

Automatisch bericht ontvangen bij verklaringen en nieuwe evenementen? schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!