Politiek Café in Amsterdam

Café Hegeraad Noordermarkt 34, Amsterdam, Nederland

Heb je vragen voor de NCPN of CJB? Of wil je gewoon gezellig komen kletsen? Dat kan zondag 3 september in Café Hegeraad vanaf 7 uur! Aanmelden is niet nodig.

Eenheid tegen het Fascisme

Ketelhuis Strijp-S Ketelhuisplein 1, Eindhoven, Noord-Brabant, Nederland

NCPN Brabant organiseert, in samenwerking met de CJB Brabant, dit politieke café om je te informeren over de sluwe methodes van het fascisme, te waarschuwen over zijn wassende invloed in Nederland en een alternatief te bieden.

Demonstratie: Solidariteit met de Palestijnse bevolking

De Dam Amsterdam, Nederland

Op zondag 15 oktober vindt er een mars plaats vanaf de Dam om 14 uur om solidariteit te tonen met de Palestijnse bevolking. De mars wordt georganiseerd vanuit de solidariteitsbeweging met Palestina en de NCPN en CJB zullen aanwezig zijn. Sluit je aan en laat je stem horen voor solidariteit met de Palestijnse bevolking!

NCPN Noord-Holland presenteert: Thomas Sankara & Imperialisme

Partijkantoor Haarlemmerweg 177H, Amsterdam, Noord-Holland

Donderdag 19 oktober organiseert de NCPN Noord-Holland een screening van de documentaire over Thomas Sankara. Deze Burkinabese strijder voor de arbeidersklasse heeft dankzij populaire steun veel kunnen bereiken in Burkina Faso. Sankara was namelijk niet zomaar een revolutionair, hij was ook een communist. Hij wist dat hij niet kon vertrouwen op valse ‘steun’ vanuit Europa, maar hij zag juist dat de kracht ligt bij de werkende klasse. Daarom is hij tot vandaag de dag een inspiratie voor iedereen die geloofd in een wereld zonder uitbuiting, niet alleen voor de arbeiders in Afrika, maar ook voor die hier in Nederland.

Café Hegeraad Noordermarkt 34, Amsterdam, Nederland

Heb je vragen voor de NCPN of CJB? Of wil je gewoon gezellig komen kletsen? Dat kan zondag 5 november in Café Hegeraad vanaf 7 uur! Aanmelden is niet nodig.

Filmavond: SETTLER.

Partijkantoor Haarlemmerweg 177H, Amsterdam, Noord-Holland

Deze keer gaat de maandelijkse filmavond over de zionistische bezetting en de actieve strijd van de Palestijnse bevolking. Op het programma staan twee documentaires voordat we samen onder het genot van een hapje en een drankje bespreken wat we er van vonden.

POLITIEK CAFÉ IN ROTTERDAM: DE OKTOBERREVOLUTIE

't kapelletje Van der Sluysstraat 176, Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland

We herinneren 106 jaar geleden dat dat de arbeiders de macht kregen in Rusland.
Daarom dat de CJB en NCPN een politieke café organiseren.

FILMAVOND NCPN Noord-Holland: Armoede in de Stad

Partijkantoor Haarlemmerweg 177H, Amsterdam, Noord-Holland

Voor de maandelijkse filmavond duiken we deze keer in wat het betekent om in armoede te leven. Zoals gewoonlijk is inloop om 18:30, en begint het programma om 19:00. Na een korte introductie kijken we samen een documentaire onder het genot van een hapje en een drankje, waarna we samen de discussie voeren over wat […]

FILMAVOND Noord-Holland: Destination Havana

Partijkantoor Haarlemmerweg 177H, Amsterdam, Noord-Holland

Voor de maandelijkse filmavond vieren we het 75ste jubileum van de revolutie in Cuba. We gaan kijken hoe de revolutie in Cuba en de nagevolgen daarvan door proletarische revoluties over de hele wereld gevoeld werden. Zoals gewoonlijk is inloop om 18:30, en begint het programma om 19:00. Na een korte introductie kijken we samen een documentaire onder het genot van een hapje en een drankje, waarna we samen lekker de discussie over Cuba aangaan.

Demonstratie bij Vliegbasis Woensdrecht: Geen levering van F-35 onderdelen aan Israël!

Vliegbasis Woensdrecht Kooiweg 40, Hoogerheide, Nederland

Op 4 februari om 14:00 zijn de NCPN en CJB aanwezig bij de hoofdingang van de vliegbasis Woensdrecht. Bij de vliegbasis in Woensdrecht worden F-35-onderdelen bewaard en onderhouden, die onder andere door Israël worden gebruikt in de genocide die gaande is in Gaza. Wij zijn tegen elke vorm van medeplichtigheid en steun aan de genocidale […]

Filmavond: Huey P. and the Panthers

Partijkantoor Haarlemmerweg 177H, Amsterdam, Noord-Holland

Voor de maandelijkse filmavond duiken we in het leven van revolutionair Huey P. Newton en wat hij bereikte met de Black Panther Party. Na een korte introductie kijken we samen een documentaire onder het genot van een hapje en een drankje, waarna we samen de discussie voeren over wat het betekent om in armoede te leven.

Februaristaking Herdenking

Jonas Daniël Meijerplein Jonas Daniël Meijerplein, Amsterdam, Nederland

Op zaterdag 24 februari herdenken de Nieuwe Communistische Partij van Nederland (NCPN) en Communistische Jongerenbeweging (CJB) deze heldhaftige actie en de stakers die hun leven opofferden ervoor. Dit doen we om hen te eren, maar ook om uit deze geschiedenis waardevolle lessen te trekken. Het kennen van dit verleden helpt in de strijd tegen hedendaags […]