Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NCPN Noord-Holland presenteert: Thomas Sankara & Imperialisme

19 oktober 2023 @ 18:30 - 22:00

Donderdag 19 oktober organiseert de NCPN Noord-Holland een screening van een documentaire over Thomas Sankara. Deze Burkinabese strijder voor de arbeidersklasse heeft dankzij populaire steun veel kunnen bereiken in Burkina Faso. Sankara was namelijk niet zomaar een revolutionair, hij was ook een communist. Hij wist dat hij niet kon vertrouwen op valse ‘steun’ vanuit Europa, maar hij zag juist dat de kracht ligt bij de werkende klasse. Daarom is hij tot vandaag de dag een inspiratie voor iedereen die gelooft in een wereld zonder uitbuiting, niet alleen voor de arbeiders in Afrika, maar ook voor die hier in Nederland.

Nadat we gezamenlijk de documentaire hebben bekeken gaan we met elkaar in gesprek. We zullen onder andere bespreken wat de nalatenschap van Sankara is, hoe hij zich verhoudt tot de anti-imperialistische strijd, en wat hij betekent voor vrouwenemancipatie. Maar je kan natuurlijk ook je eigen vragen of discussiepunten inbrengen!

De documentaire is in het Frans. Er zal ondertiteling zijn.

Inloop 18:30
Begin 19:00
Locatie: Haarlemmerweg 177H, Amsterdam

Dit evenement is gratis en open voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Afrika en de strijd tegen imperialisme. Aanmelden niet nodig!

 

Gegevens

Datum:
19 oktober 2023
Tijd:
18:30 - 22:00

Organisator

Nieuwe Communistische Partij van Nederland (NCPN)
E-mail
info@ncpn.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Partijkantoor
Haarlemmerweg 177H
Amsterdam, Noord-Holland 1051 LB
+ Google Maps