Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Herdenking Februaristaking

18 februari 2023 @ 14:00 - 16:30

Op zaterdag 18 februari herdenken de Nieuwe Communistische Partij van Nederland (NCPN) en Communistische Jongerenbeweging (CJB) de Februaristaking van 1941. De Februaristaking was een massale verzetsdaad van de werkende bevolking tegen de fascistische bezetting, naar aanleiding van de razzia’s van de fascistische bezetter tegen de Joodse bevolking.

We herdenken jaarlijks de Februaristaking om de stakers te eren. Maar ook om uit deze geschiedenis waardevolle lessen te trekken voor de hedendaagse strijd tegen fascisme, oorlog, en het systeem dat deze veroorzaakt. Het belang daarvan wordt aangetoond door actuele ontwikkelingen, zoals imperialistische oorlogen in Oekraïne en elders, maar ook de activiteit van extreemrechts in Nederland.

We beginnen met een bijdrage van het Partijbestuur over het belang van de Februaristaking in het licht van actuele ontwikkelingen. Vervolgens zijn er bijdragen over machtsopbouw door de arbeidersklasse toen en nu, de strijd tegen fascisme, en een vertegenwoordiger van de Duitse Communistische Partij (DKP) zal spreken over het arbeidersverzet in Duitsland.

Sluit aan op zaterdag 18 februari om 14:00 uur om deze heldhaftige verzetsdaad te herdenken. Strijd mee voor een betere toekomst!

Gegevens

Datum:
18 februari 2023
Tijd:
14:00 - 16:30

Organisatoren

Nieuwe Communistische Partij van Nederland (NCPN)
Communistische Jongerenbeweging van Nederland (CJB)

Locatie

Ru Paré Community
Chris Lebeaustraat 4
Amsterdam, Noord-Holland 1062 DC Nederland
+ Google Maps