Laatste afgelopen Evenementen

Herdenking Amilcar Cabral

De Heuvel Grotekerkplein 5, Rotterdam

Op 20 januari is het 50 jaar geleden dat Amilcar Cabral na infiltratie van Portugese geheimagenten werd vermoord. Dit na al een jarenlange koloniale oorlog waarbij fascistisch Portugal essentiële steun kreeg vanuit de Navo waaronder Nederland.

30 Jaar NCPN – Samen voor een wereld zonder armoede, discriminatie, oorlog en uitbuiting!

eerste weteringplantsoen 2BII Eerste Weteringplantsoen 2BII, Amsterdam

Dertig jaar geleden werd de NCPN opgericht. De ontwikkelingen in Nederland en wereldwijd laten steeds meer zien dat een sterke communistische partij onmisbaar is. Het kapitalisme brengt eindeloze prijsstijgingen, armoede en uitbuiting. Een kleine groep wordt als maar rijker over de rug van de werkende mensen, die met hun arbeid alle welvaart voortbrengen. Het kapitalisme brengt oorlog steeds dichterbij, tast het milieu aan, brengt geen einde aan de discriminatie van vrouwen en minderheden en voedt fascistische krachten.
Wij strijden voor een alternatief! We strijden ervoor dat de grote bedrijven in handen komen van de maatschappij. Wat de bevolking nodig heeft, zal dan bepalend zijn voor hoe de economie en maatschappij zijn ingericht. Niet de winsten van de monopolies.
Op 13 november zullen we in Amsterdam het 30-jarig bestaan van de NCPN vieren. Met de lessen uit het verleden, kunnen we beter de strijd aangaan voor een toekomst zonder armoede, oorlog, discriminatie en uitbuiting. Steeds meer mensen sluiten zich bij de NCPN aan voor die strijd. Voor het socialisme!
Het programma wordt nader bekend gemaakt.

Anton de Kom Herdenking: Strijd tegen Racisme & Imperialisme

Anton de Komplein Anton de Komplein, Amsterdam

Op 24 april is het 77 jaar geleden dat Anton de Kom kwam te overlijden. Daarom organiseren de NCPN en CJB een manifestatie om de strijdbaarheid en solidariteit die hij tijdens zijn leven heeft getoond te herdenken en vieren. Deze dag zullen we stilstaan bij de nog bijzonder actuele lessen die we kunnen halen uit zijn teksten en leven. Anton de Kom staat nu veel in de aandacht aangezien hij na de strijd van de antiracistische beweging in de Nederlandse canon is opgenomen. Echter wordt in de canon niet het hele verhaal verteld. Een van de belangrijkste elementen uit zijn leven was de strijd voor de emancipatie van de werkende klasse. Oftewel, de mensen die in loondienst zijn en de winsten produceren voor bedrijven waar een heel klein deel van de maatschappij van profiteert. In een tijd van aan de ene kant gigantische winsten en aan de andere kant toenemende armoede, stijgende prijzen, koopkrachtdaling en groei van extreemrechtse partijen is het tijd dat we de lessen begrijpen die Anton de Kom zowel aan de Nederlandse als Surinaamse arbeidersklasse wilde doorgeven.