Felicitaties aan de Communistische Partij van Griekenland (KKE) voor de laatste verkiezingsuitslag

29 mei 2023

Commissie Internationaal

De Nieuwe Communistische Partij Nederland feliciteert onze kameraden van de Communistische Partij van Griekenland met hun indrukwekkende resultaten bij de recente algemene verkiezingen voor het Griekse parlement. Meer dan 425.000 Grieken (een stijging van 40% ten opzichte van de vorige verkiezingen) hebben met hun stem hun vertrouwen in de Communistische Partij gesteld.

Dit belangrijke verkiezingsresultaat is een opmerkelijke overwinning voor de Griekse arbeidersklasse en wekt hoop bij arbeiders overal ter wereld. Het laat zien dat een sterke communistische partij en een georganiseerd proletariaat buitengewone prestaties kunnen leveren. De Griekse kiezers hebben met hun stem een duidelijke boodschap aan de Griekse bourgeoisie en hun bourgeois partijen afgegeven dat zij zich niet voor de gek laten houden door bourgeoisregeringen van diverse pluimage. De strategie van de KKE om aan geen enkele burgerlijke, tegen het volk gerichte regering deel te nemen, werpt vruchten af!
De arbeidersklasse verliest steeds meer het vertrouwen in het kapitalistische systeem. Het recente treinongeluk in Tempi, waarbij 57 mensen om het leven kwamen, dient als tragisch voorbeeld van hoe het kapitalistische systeem winst voorrang geeft boven het leven en de veiligheid van het volk. De rol van de KKE bij het aan de kaak stellen van dit incident en het organiseren van de strijd vanuit een klassengericht perspectief heeft de Griekse arbeiders de impuls gegeven om te strijden voor een andere maatschappij.
Wij wensen de KKE ook veel succes bij de komende verkiezingen. Wij geloven dat de Communistische Partij nog sterker zal worden. De KKE zal in het Parlement de stem van het volk zijn en zich verzetten tegen de anti-volksmaatregelen die de komende jaren waarschijnlijk ten uitvoer zullen worden gelegd. Zij zal echte vertegenwoordigers van de belangen van de arbeidersklasse blijven en de aanvallen van de bourgeoisie pareren.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief?

Automatisch bericht ontvangen bij verklaringen en nieuwe evenementen? schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!