Handen af van Cuba! – De NCPN roept op tot vervolging na aanval op de Cubaanse ambassade in de VS

1 oktober 2023

Commissie Internationaal

Zondagavond 24 september is de Cubaanse ambassade in de Verenigde Staten aangevallen toen twee molotovcocktails naar de ambassade geworpen werden. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. In 2020 was de ambassade ook al doelwit van een aanval toen er met een machinegeweer op het gebouw geschoten werd. De NCPN staat in solidariteit met onze Cubaanse kameraden en roept op tot een uitgebreid strafrechtelijk onderzoek om de aanvaller voor het gerecht te brengen.

De aanval vond plaats enkele uren nadat de Cubaanse president Miguel Diaz-Canel het land verliet, waar hij de VN bezocht om op te roepen tot een eind aan de onmenselijke blokkade die de VS al sinds 1962 gebruikt om de bevolking te laten lijden. Al decennia lijden de mensen door deze blokkade. Zo hopen de kapitalistische Verenigde Staten om het volk op het eiland tegen de gekozen regering op te zetten.

Anti-Cubaanse groeperingen kunnen in de VS rekenen op weinig problemen vanuit de overheid en de politie. Daarom roept de NCPN op tot een serieus strafrechtelijk onderzoek en solidariteit met het eiland.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief?

Automatisch bericht ontvangen bij verklaringen en nieuwe evenementen? schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!