Handen af van socialistisch Cuba! Weg met de imperialistische blokkade!

26 juli 2022

Internationaal Bureau

69 jaar geleden werd de vonk van de Cubaanse revolutie aangestoken bij de aanval op de Moncada barakken. De overwinning van de Cubaanse revolutie zes jaar later blijft een baken van hoop voor arbeiders over de hele wereld die uitgebuit worden door het barbaarse kapitalisme en leiden onder haar gevolgen: crises en imperialistische oorlogen.

De NCPN wil hierbij nogmaals haar solidariteit uiten met de bevolking van Cuba in hun strijd tegen de misdadige imperialistische blokkade opgelegd door de VS welke vreselijke gevolgen heeft gehad voor de Cubaanse bevolking. Het is de blokkade die zorgt voor de problemen waar het Cubaanse volk onder lijdt. Wij staan zij aan zij met het Cubaanse volk in hun eis dat de blokkade onmiddellijk moet worden opgeheven.

Wij veroordelen de pogingen van het imperialisme om de revolutie omver te werpen door het verspreiden van anticommunistische en antirevolutionaire propaganda en het organiseren van gewelddadige demonstraties. Wij zijn solidair met socialistisch Cuba.

Cuba staat niet alleen!

Weg met de blokkade!

Venceremos!

Internationaal Bureau van de NCPN

Inschrijven voor onze nieuwsbrief?

Automatisch bericht ontvangen bij verklaringen en nieuwe evenementen? schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!