Solidariteit met kameraad Pavel Blanco en de PCM; stop de repressie tegen communisten!

29 oktober 2023

Commissie Internationaal van de NCPN

Op 23 oktober heeft het Nationale Immigratie-instituut van Mexico kameraad Pavel Blanco van de Communistische Partij van Mexico (PCM) tijdelijk tegengehouden toen hij terugkwam van de 23ste IMCWP (Internationale Bijeenkomst van Communistische- en Arbeiderspartijen) in Izmir. De rol van dit instituut is niet om Mexicaanse burgers te controleren, maar juist buitenlandse reizigers. Kameraad Blanco is een Mexicaanse staatsburger, in Mexico geboren en opgegroeid. Dit bewijst dat zijn ondervraging pure intimidatie vanuit de burgerlijke staat was.

De regering van Lopez Obrador, die de rechten van de werkende klasse in Mexico en de sociale zekerheid afbreekt, valt nu ook de communistische partij aan. Dit bewijst dat deze regering niets progressiefs of “socialistisch” heeft. Het is opnieuw duidelijk dat de sociaaldemocratie handelt in het belang van het kapitaal.

Wij, de NCPN, verwerpen dit officiële anticommunisme en alle vormen van onderdrukking en intimidatie die de Mexicaanse staat heeft gebruikt tegen de (kader)leden van de PCM. Dit bevestigt nogmaals dat anticommunisme de officiële ideologie van de burgerlijke staat is, en dat de repressieve organen van de staat communisten vervolgen om hen te proberen te stoppen om hun werk te doen voor een betere maatschappij. We zijn solidair met onze Mexicaanse kameraden en weten dat deze intimidatie het werk van de PCM niet kan stoppen.

STOP DE REPRESSIE TEGEN COMMUNISTEN!
SOLIDARITEIT MET DE PCM!
LANG LEVE INTERNATIONALE SOLIDARITEIT!

Inschrijven voor onze nieuwsbrief?

Automatisch bericht ontvangen bij verklaringen en nieuwe evenementen? schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!